Gyakorlás időzítővel

Arról már volt szó, hogy időt kell tervezni, és azt jó naplózni mert motivál, és nem is olyan rég rátaláltam egy jó módszerre, hogy hogyan is lehet nagyon jól betartani azokat a tervezett perceket.

Először is, ha még nem írtam volna, az első lépés, hogy a külvilágot lekapcsold. A gyakorlásod fontosabb most, tehát mobil kikapcsolva vagy elrakva, számítógép kinyomva, nem kell Facebook, Twitter, chat, minden zavaró tényező amin járhat az agy, Bödőcs szavaival élve ezek csak energia vámpírok, elszívják a hasznos erőt, hiába ülsz kínkeservesen a hangszerednél 1 órát, ha máson jár az agyad.

Egyik módszer simán egy óra, de ezzel az a baj, hogyha tudom, hogy dolgom van a gyakorlás után, vagy alapból kevés idő van aznap a gyakorlásra akkor sokszor ránézek, és vagy az idegesít hogy még nincs annyi idő, vagy pont fordítva. Másik ennek az ellentéte, amikor nincs óra, csak úgy érzésből, de ennek a módszernek is pont ugyan az a hibája, tehát egy olyan megoldás kell ami leveszi az agyról az idő figyelésének a terhét.

Ez pedig a timer, azaz időzítő. Jó esetben egy olyan eszközzel csináld ami nem a mobilod :), vagy ha mégis akkor legyen lehalkítva a hívás/üzenet rész, állíts be egy nem is túl rövid, de nem is hosszú időtartamot, indítsd el visszaszámlálást, és más dolgod nincs is, csak a gyakorlás, aztán majd ha lejárt jelez, és fel lehet állni, de addig csak zene van, semmi más. Nekem a 15 perces időtartamok rendkívül jól működnek, zongora gyakorlásra, zene elméletre, szolfézsre, mindenre. Kis szünetekkel simán lemegy háromszor-négyszer, majd később ismét.

Ez a 15 perc kevésnek tűnhet, de úgy már nem ha pontosan megszabod, hogy mi is legyen abba a 15 percben, például 4 ütemnyi rész, ami gyors + nehéz és ezért megakadsz, lassan ismételd, majd a következő 15 percben a soron következő nehéz rész jöhet, és így tovább. Másnap ott is lesz az eredmény! Menj gyakorolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük